Cultuur- en sportbijdrage kinderen

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant helpt kinderen van 0 tot en met 17 jaar bij het financieren van culturele activiteiten en sportieve activiteiten.

Ouders die de kosten voor buitenschoolse sportieve of culturele activiteiten niet kunnen dragen, kunnen een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant.  Lees hieronder meer over de voorwaarden.

Cultuurbijdrage kinderen

Waalre is aangesloten bij het Jeugdfonds Cultuur voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. U kunt maximaal € 450,- krijgen per kind per jaar voor cultuur: voor lesgeld en de aanschaf van materialen. Hiermee kunnen kinderen muziekles volgen, maar ook toneel, dans, tekenen en schilderen. Andere aanvragen op het gebied van kunst en cultuur zijn ook mogelijk (denk aan cursus DJ, hiphop dansen, gilde, etc.).

Ouders met een inkomen tot 120% van het minimum kunnen zelfs 100% vergoed krijgen! Bekijk het Normenoverzicht minimabeleid of u in aanmerking komt. U kunt ook, indien nodig, bovenop de bijdrage van het fonds de Meedoenbijdrage voor kinderen hiervoor inzetten.

Voor muzieklessen is het bovendien mogelijk om tegen een laag tarief een instrument te huren, kijk hiervoor op de website van Leerorkest. In de hal van Het Huis van Waalre is een piano beschikbaar waarop kinderen kunnen oefenen (reservering verplicht).

Sportbijdrage kinderen

Het Jeugdfonds helpt kinderen van 0 tot en met 17 jaar om te sporten. U kunt maximaal € 250,- krijgen per kind per jaar voor de contributie van sportverenigingen en voor sportkleding of -materiaal. Dit geldt enkel voor ouders met een inkomen tot 120% van het minimum. Bekijk het Normenoverzicht minimabeleid of u in aanmerking komt. U kunt ook, indien nodig, naast de bijdrage van het fonds de Meedoenbijdrage voor kinderen hiervoor inzetten.

Aanvragen cultuur- en sportbijdrage

Doe een aanvraag

U kunt ook het aanvraagformulier Jeugdfonds Sport en Cultuur (PDF, 128.3 kB) uitprinten en volledig invullen en ondertekenen. Daarna kunt u het formulier scannen en mailen naar cmd@waalre.nl, of opsturen naar gemeente Waalre, ter attentie van het Centrum voor Maatschappelijke deelname, postbus 10.000, 5580 GA Waalre. Voor meer informatie kunt u bellen naar 040–2282500 en vragen naar het Centrum voor Maatschappelijke deelname of een e-mail sturen naar cmd@waalre.nl.

Meer ondersteuning

U kunt meer ondersteuning krijgen via een persoonlijk gesprek met een tussenpersoon, zoals Stichting Leergeld Valkenswaard en omstreken of een docent van een school. Zij kunnen u ondersteunen bij het indienen van een aanvraag.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.