Let op!De energietoeslag is niet meer aan te vragen. De energietoeslag werd verstrekt tot en met 30 juni 2024.

Huishoudens met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvingen voor het jaar 2023 een eenmalige energietoeslag van € 1.300 om hen te ondersteunen in de kosten van hun gestegen energierekening. Daarnaast stelde de gemeente € 650 euro beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tussen de 120% en tot 130% van het wettelijk sociaal minimum.

Extra hulp rondom de energierekening

  • Heeft u geldzorgen? Kijk dan op waalre.nl/geldzorgen voor meer informatie over hoe u hulp kunt krijgen.
  • Heeft u een laag inkomen en problemen met het betalen van de energierekening, ook na het eventueel ontvangen van de energietoeslag en/of de energiegift? Neem dan contact op met uw energieleverancier om afspraken te maken over betalen.
  • Ook kunt u met geldzorgen contact opnemen met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) via 040-22 82 500 of cmd@waalre.nl. We kijken graag samen met u hoe wij u verder kunnen helpen.
  • U kunt daarnaast gratis advies van een energiecoach en een Energiebox met daarin producten om energie te besparen aanvragen. Met dit advies en deze producten, zoals radiatorfolie en tochtstrips kunt u energie en dus geld besparen. Vraag het advies en de box aan via energiebox.org/waalre of bel met de Energiebox 040-303 00 18.