Vrijwilligerswerk

Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? In Waalre zijn hier veel mogelijkheden voor.

Vrijwilligerspolis

Doet u de werkzaamheden in organisatorisch verband, dan bent u automatisch verzekerd onder de vrijwilligerspolis van de gemeente Waalre. Onder een vrijwilliger wordt ook verstaan hij/zij die zonder loonbetaling mantelzorg verricht en/of maatschappelijke stages vervult.

Vrijwilligerswerk

Zoekt u een vrijwilliger om te helpen of wilt u zelf vrijwilligerswerk gaan doen? Het team Goed voor Mekaar Waalre kan u hierbij verder helpen. Zij zijn bereikbaar elke werkdag van 9.30 – 12.00 uur in Het Huis van Waalre. Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre. Telefoon:  06-25762422.

Online Platform GoedvoormekaarWaalre.nl

Op www.goedvoormekaarwaalre.nl vindt u een groot aanbod van vacatures voor vrijwilligerswerk in Waalre en omgeving.

Gratis VOG

Vrijwilligersorganisaties kunnen in sommige gevallen voor hun vrijwilligers een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) regelen. Dit is van toepassing voor organisaties die werken met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking. De vrijwilligersorganisatie moet zich hiervoor aanmelden op www.gratisvog.nl. Op deze website staat beschreven wat de voorwaarden zijn en wat de organisatie moet doen om voor de vrijwilligers een gratis VOG aan te vragen.