Vrijwilligerspolis

Doet u vrijwilligerswerk in organisatorisch verband, dan bent u automatisch verzekerd onder de vrijwilligerspolis van de gemeente Waalre. Onder vrijwilligers worden ook mensen verstaan die zonder loonbetaling mantelzorg verrichten en/of maatschappelijke stages vervullen.

De vrijwilligerspolis van de gemeente Waalre is ondergebracht bij Vrijwilligersnet Nederland. Download hier de brochure en de polis.

Voor vragen over de vrijwilligerspolis kunt u ook contact opnemen met Goed voor Mekaar Waalre: info@goedvoormekaarwaalre.nl.

Gratis VOG

Vrijwilligersorganisaties kunnen in sommige gevallen voor hun vrijwilligers een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) regelen. Dit is van toepassing voor organisaties die werken met kwetsbare mensen zoals bijvoorbeeld kinderen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen die zorg nodig hebben. De vrijwilligersorganisatie moet zich hiervoor aanmelden op www.gratisvog.nl. Op deze website staat beschreven wat de voorwaarden zijn en wat de organisatie moet doen om voor de vrijwilligers een gratis VOG aan te vragen.

Meer informatie over vrijwilligerswerk

Zoekt u een vrijwilliger om te helpen of wilt u zelf vrijwilligerswerk gaan doen? Op de website van Goed voor Mekaar Waalre vindt u een groot aanbod van vacatures voor vrijwilligerswerk in Waalre en omgeving. Het team Goed voor Mekaar Waalre kan u hierbij verder helpen. Zij zijn bereikbaar elke werkdag van 9.30 - 12.00 uur in Het Huis van Waalre. Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre. Telefoon: 06-25762422.