Goed voor Mekaar Waalre is dé plek voor vrijwilligerswerk en informele hulp in de gemeente Waalre. We willen dat iedereen mee kan doen en zoveel mogelijk zelfstandig kan leven en wonen. Daar is soms hulp bij nodig. Hulp waarbij inwoners vaak heel veel voor elkaar kunnen betekenen.

Logo van Goed voor Mekaar WaalreZoek je iemand die af en toe koffie met je wil drinken, een boodschap voor je wil doen of je naar een afspraak wil brengen? Vind je het leuk om in jouw buurt mensen te helpen met een klein klusje, bijles te geven of voor iemand te koken? Ben je mantelzorger en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Wil je als vrijwilliger aan de slag voor een (sport)vereniging of is jouw organisatie juist op zoek naar vrijwilligers? Of heb je andere vragen over vrijwilligerswerk? Bij Goed voor Mekaar Waalre (GvMW) ben je met dit soort vragen aan het juiste adres!

Waarvoor kun je precies bij GvMW terecht?

Vrijwilligerswerk en online platform

Goed voor Mekaar Waalre is dé plek in Waalre waar mensen die vrijwilligerswerk willen doen en mensen die een vrijwilliger zoeken, elkaar kunnen vinden. Daarnaast brengt GvMW vrijwilligerswerk onder de aandacht in de gemeente geeft het algemene informatie over vrijwilligerswerk.

Voor het vinden van een leuke vrijwilligersklus óf een vrijwilliger kun je 24 uur per dag terecht op het online platform www.goedvoormekaarwaalre.nl. Maar als je liever persoonlijk met iemand wil praten over de mogelijkheden, dan kan dat natuurlijk ook.

Het online platform werkt heel eenvoudig:

 • Ga naar www.goedvoormekaarwaalre.nl
 • Maak gratis en eenvoudig een profiel aan
 • Geef aan wat je zoekt of waar je iemand mee wilt helpen
 • Kom gemakkelijk met elkaar in contact
 • Hulp nodig bij het aanmaken van een profiel? Neem contact op met GvMW en zij helpen je graag op weg!

Hulpdienst voor vervoer, boodschappen en klusjes

De vrijwilligers van de hulpdienst staan klaar om inwoners van Waalre te ondersteunen met praktische hulp, in de vorm van:

 • Begeleid vervoer van en naar afspraken
 • Hulp bij de wekelijkse boodschappen
 • Kleine klusjes in en om het huis

Deze hulpdienst is bedoeld voor kwetsbare mensen die geen beroep kunnen doen op een eigen netwerk en die niet in aanmerking komen voor andere voorzieningen. Meer informatie over de voorwaarden en kosten vind je op de website www.goedvoormekaarwaalre.nl.

Maatjes

Wil je graag een maatje om mee op stap te gaan of om te praten over wat jou bezighoudt? Of wil je er zelf een keer op uit en zoek je iemand die intussen bij jouw partner blijft? Het team van Goed voor Mekaar Waalre doet hun uiterste best om een geschikt maatje te vinden.

Steunpunt Mantelzorg

Zorg je langdurig en onbetaald voor iemand uit je naaste omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is? Dan ben je mantelzorger. Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je terecht voor informatie en praktisch advies over alles wat met mantelzorg te maken heeft.

Informatie en advies

Ben je niet geholpen met het aanbod? Dan verwijst GvMW je door naar de plek waar je wél moet zijn. Je kunt bij GvMW terecht voor informatie en advies over alle andere vormen van informele hulp in de gemeente Waalre. Denk onder andere aan:

 • Dagbesteding (zoals Neffe de Kerk en De PrachtDag)
 • Maaltijdvoorzieningen/eetpunten
 • Thuisadministratie en hulp bij het invullen van formulieren
 • Hulp bij geldzaken, achterstanden en schulden
 • Wandelen in de wijk
 • Adviserend huisbezoek/seniorenvoorlichting

Contact

Het team van Goed voor Mekaar Waalre staat van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur voor je klaar in Het Huis van Waalre. Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken zij graag jouw vragen en/of wensen. Als je zelf niet naar de balie kunt komen, dan komen zij graag op huisbezoek. En uiteraard kun je bellen en mailen via 06-25762422 en info@goedvoormekaarwaalre.nl.

Meer informatie vind je op www.goedvoormekaarwaalre.nl.

Zelf actief worden bij Goed voor Mekaar Waalre?

Natuurlijk kan Goed voor Mekaar Waalre altijd hulp gebruiken. Dus lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als vrijwillige chauffeur of maatje, of ben jij geknipt om het team van de balie te komen versterken? Mail of bel, of kom bij ons langs in Het Huis van Waalre.

Iets doen voor een ander is fijn voor iedereen!