Evenement: melding of vergunning

Wilt u een evenement organiseren? Soms hoeft u alleen een melding te doen. In andere gevallen heeft u een evenementenvergunning nodig.

Voorwaarden evenementenmelding

  • Zijn er op het evenement minder dan 300 personen gelijktijdig aanwezig?
  • Wordt er voor het evenement een straat of straten afgesloten die op de kaart (PDF, 348.5 kB) NIET blauw gekleurd is/ zijn?
  • Voldoet u aan de algemene voorwaarden (PDF, 701.1 kB)?

Voldoet u aan bovengenoemde voorwaarden dan kunt u een evenementenmelding indienen. Deze melding moet uiterlijk 3 weken voor aanvang van het evenement ingediend te zijn. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan moet u een evenementenvergunning aanvragen.

Heeft u binnen 10 werkdagen na het indienen van de melding geen bericht ontvangen voor nadere voorschriften of een besluit van de burgemeester om het evenement te verbieden, dan mag u het evenement organiseren.

Formulier melding evenementen (PDF, 183.9 kB)

Voorwaarden evenementenvergunning

Zijn er op het evenement 300 of meer personen gelijktijdig aanwezig? En/of wordt er voor het evenement een straat of straten afgesloten die op de kaart (PDF, 348.5 kB) blauw gekleurd zijn? Dan dient u een evenementenvergunning aan te vragen. De vergunning moet uiterlijk 6 weken voor aanvang van het evenement aangevraagd zijn.

Aan het indienen van een aanvraag van een evenementenvergunning zijn legeskosten verbonden.

Aanvraag formulier evenementenvergunning (PDF, 206.0 kB)

Terugkerend evenement

Heeft u eerder een evenementenvergunning verleend gekregen? En had u daarbij aangegeven dat het een terugkerend evenement betreft? Dan kunt u voor de komende editie het formulier 'Terugkerend evenement' (PDF, 67.1 kB) invullen en bij de gemeente indienen.

Aanvullende vergunningen

Als u een evenement organiseert heeft u vaak nog aanvullende vergunningen of ontheffingen nodig. Controleer of u de volgende vergunningen nodig heeft: