Meepraten met de raad

Openbaarheid, transparantie en toegankelijkheid zijn belangrijk in de democratie. Raadsvergaderingen zijn openbaar en als inwoner kunt u vergaderingen bijwonen. Dat kan zowel in de raadzaal als vanuit uw luie stoel: u kunt namelijk ook online meekijken. Ook kunt u uw mening geven of uw standpunt voor het voetlicht brengen.

Meedoen in een vergadering: spreekrecht

Wilt u inspreken? Dat kan alléén bij een onderwerp dat oordeelsvormend op de agenda staat. Neem tijdig (uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering) contact op met de griffie via 040-2282500 of griffie@waalre.nl om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens raadsinformatieavonden kunt u als gast ook vragen stellen.

Aandacht vragen voor een onderwerp: brief schrijven

Wilt u iets onder de aandacht brengen van de raad? Dan kunt u de raad altijd een brief schrijven: over een algemeen onderwerp óf over een onderwerp dat op de agenda staat. Een brief aan de gemeenteraad kunt u versturen via e-mail griffie@waalre.nl of naar Gemeenteraad Waalre, Postbus 10.000, 5580 GA Waalre.

Belangrijk: Richt uw brief in dat geval aan ‘De gemeenteraad van Waalre’. Met die aanhef vraagt u de raad de brief in behandeling te nemen. Wij plaatsen dan de brief, geanonimiseerd, bij de ingekomen stukken op de website van de gemeenteraad. Uw brief wordt dus openbaar. 

Lees hier meer over hoe de raad omgaat met een ingezonden brief

Contact met uw volksvertegenwoordigers

Natuurlijk kunt u ook contact zoeken met een raadslid of met een fractie van een partij in de gemeenteraad. Elders op deze website vindt u alle leden van de gemeenteraad van Waalre. U vindt de telefoonnummers en e-mailadressen van alle raadsleden door op hun foto te klikken.