Paspoort of identiteitskaart, vermissing of diefstal doorgeven

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt? Of is uw paspoort of ID-kaart gestolen? Dan moet u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen. Het melden van een vermissing (kwijt of gestolen) van een reisdocument is gratis.

Direct regelen

Document ongeldig!

Hebt u een paspoort of identiteitskaart als vermist opgegeven? Dan is het paspoort of identiteitskaart niet meer geldig. U moet een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen.

Weet u niet zeker of een document vermist is? Zoek dan eerst goed of u het nog kunt vinden. Want zodra u een reisdocument als vermist opgeeft, kunt u het niet meer gebruiken. Ook niet als u het terugvindt. U moet een teruggevonden paspoort of identiteitskaart inleveren bij de gemeente.

Wie mag een vermissing doorgeven?

  • Personen vanaf 12 jaar
  • Eén van de ouders van kinderen tot en met 17 jaar

Vermissing rijbewijs

Is uw rijbewijs vermist? Een vermist rijbewijs kunt u online melden bij de RDW. Het rijbewijs is dan direct ongeldig. Na registratie van de melding, ontvangt u een hiervan een bevestiging. Vervolgens kunt u een afspraak maken bij de gemeente om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Ook is het nog steeds mogelijk om de vermissing van het rijbewijs bij de gemeente door te geven. Dit gebeurt dan direct bij de aanvraag van het nieuwe rijbewijs.

Paspoort of identiteitskaart kwijt in het buitenland

Bent u in het buitenland uw paspoort of ID-kaart kwijtgeraakt? Meld dit dan zowel bij de plaatselijke politie als ook bij uw eigen gemeente in Nederland.