Let op!De fotocabine in het Huis van Waalre is op het moment buiten werking. Er kunnen voorlopig geen pasfoto’s worden gemaakt in het Huis van Waalre. We doen onze uiterste best om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Vijf werkdagen na de aanvraag kunt u de identiteitskaart persoonlijk ophalen. Zowel voor de aanvraag als voor het ophalen maakt u een afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Afspraak maken

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten in uw bezit. Ook als ze zijn verlopen;
  • Een recente pasfoto. Let op de eisen;
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag;

Kinderen jonger dan 12 jaar moeten daarnaast meenemen:

  • Schriftelijke toestemming van beide ouders of van degene die het gezag heeft: Toestemmingformulier aanvraag identiteitskaart kind tot 12 jaar, geprint en ondertekend,
  • Origineel identiteitsbewijs van beide ouders of van degene die het gezag heeft;
  • Kinderen moeten aanwezig zijn bij het aanvragen én bij het ophalen van hun eigen identiteitskaart. 

Prijs

Leeftijd Prijs Geldigheid
Prijs en geldigheid identiteitskaart
0-18 jaar € 36,95 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 68,50 10 jaar
Spoedprocedure € 51,60 extra  

Spoedprocedure

Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u de identiteitskaart vóór 13.30 aanvraagt, kunt u die de volgende werkdag vanaf 08.30 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 13.30 uur gedaan, dan kunt u de identiteitskaart na 2 werkdagen ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Kwijt of gestolen

Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? U kunt digitaal aangifte van vermissing doen bij de gemeente.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En hebt u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U hebt een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. U kunt dit regelen bij de Marechaussee.

Pasfoto’s maken in Het Huis van Waalre

In Het Huis van Waalre bevindt zich een pasfotostudio van Prontophot. Het is daarmee mogelijk om zelf pasfoto’s te maken die voor alle officiële documenten geschikt zijn. U betaalt € 7,00 voor 5 foto's. Bij de automaat kunt u betalen met contant geld, pin en contactloos. De automaat accepteert briefjes van € 5,00 en munten van € 2,00, € 1,00, € 0,50 en € 0,20 en geeft geen wisselgeld retour.

De pasfotostudio bevindt zich op de begane grond en is te gebruiken tijdens de normale openingstijden van Het Huis van Waalre. Wilt u zeker zijn dat uw pasfoto aan alle eisen voldoet? Gemeente Waalre raadt u dan aan om naar een professionele fotograaf te gaan.

DigiD

Uw nieuwe identiteitskaart heeft een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw identiteitskaart bij de gemeentebalie, ontvangt u daarom binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op www.digid.nl.