Omwisselen buitenlands rijbewijs

Hebt u een niet-Nederlands rijbewijs? In bepaalde gevallen moet u dit omwisselen tegen een Nederlands rijbewijs. Dit kan alleen als u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Waalre. 

Afspraak maken

040-2282500

Prijs

Product Prijs
Kosten omwisselen buitenlands rijbewijs
Omwisselen buitenlands rijbewijs € 41,60

Meenemen

  • Uw (oude) buitenlandse rijbewijs (dit wordt opgestuurd naar de RDW). Dit levert u in bij de gemeente
  • Een pasfoto. Let op de eisen
  • In een aantal gevallen een verklaring van geschiktheid. Informeer bij de gemeente of dit bij uw omwisseling is vereist
  • Een geldig legitimatiebewijs (identiteits- of verblijfsdocument)
  • Eventueel een vertaling van buitenlandse documenten
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Hoe lang mag u uw buitenlandse rijbewijs nog gebruiken?

  • Een rijbewijs dat is afgegeven door een lidstaat van de Europese Unie (EU) of Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland mag u in Nederland maximaal 10 jaar (na datum inschrijving in Nederland) gebruiken. Daarna moet u het rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Is uw rijbewijs al langer dan 9 jaar geleden afgegeven, dan mag u nog 2 jaar (na inschrijving in Nederland) blijven rijden dit rijbewijs.
  • Een rijbewijs uit een ander land mag u na vestiging in Nederland nog maximaal 185 dagen gebruiken. Daarna moet u uw rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.
  • Als u uw rijbewijs niet kunt omwisselen (dat geldt voor een aantal landen buiten de Europese Unie), dan moet u een regulier theorie- en praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Pasfoto’s maken in Het Huis van Waalre

In Het Huis van Waalre bevindt zich een pasfotostudio van Prontophot. Het is daarmee mogelijk om zelf pasfoto’s te maken die voor alle officiële documenten geschikt zijn. U betaalt € 7,00 voor 5 foto's. Bij de automaat kunt u betalen met contant geld, pin en contactloos. De automaat accepteert briefjes van € 5,00 en munten van € 2,00, € 1,00, € 0,50 en € 0,20 en geeft geen wisselgeld retour.

De pasfotostudio bevindt zich op de begane grond en is te gebruiken tijdens de normale openingstijden van Het Huis van Waalre. Wilt u zeker zijn dat uw pasfoto aan alle eisen voldoet? Gemeente Waalre raadt u dan aan om naar een professionele fotograaf te gaan.