Afvalkalender

Let op!Nooit meer vergeten wanneer welk afval bij u wordt ingezameld? Download dan de afvalapp voor iOS of Android.

U kunt uw afval gescheiden inleveren. Op de digitale afvalkalender of via de gratis afvalapp 'Afvalkalender Waalre' vindt u alle informatie over ophaaldagen en afval zoals bijvoorbeeld grofvuil, asbest, klein chemisch afval en luiers. Maar ook wanneer de tuinkorven worden geplaatst en handige adressen zoals het adres van de milieustraat. De afvalwijzer helpt u met informatie over waar u welk afval kunt inleveren.

Waar vind ik informatie over afval?

Op afvalkalender.waalre.nl kunt u uw persoonlijke afvalkalender bekijken door het invullen van uw postcode en huisnummer. U kunt de afvalkalender afdrukken of opslaan als PDF en als iCal-bestand toevoegen aan uw digitale agenda.

Afvalapp

Download de afvalapp en vergeet nooit meer de inzameldagen. Via de app kunt u zien wanneer welk afval bij u wordt ingezameld en u kunt automatisch een melding (notificatie) krijgen als uw afval opgehaald wordt.

  • Download de app voor iOS
  • Download de app voor Android

Wat wordt er huis-aan-huis opgehaald?

  • GFT-afval (groene kliko/verzamelcontainers hoogbouw)
  • Plastic, drankkartons en blik (gratis gele zak)
  • Papier
  • Restafval (grijze kliko/verzamelcontainers hoogbouw)

Lees meer over overig afval in de afvalkalender.

Wanneer klaarzetten?

Zet uw afval op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat.

Inzameling start bij hittegolf eerder

Let op! Als het KNMI code geel afgeeft start de inzameling van restafval,- GFT-kliko’s en plastic,- drankkartons en blik om 6.00 uur. Plaats dan tijdig uw afval aan de straat. Als u het dan te laat buiten zet, komen ze daarna niet terug om het afval nog op te halen.

Bedrijfsafval

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor hun afvalinzameling. Neem voor meer informatie hierover contact op met een afvalverwerker.

Klachten of vragen?

De gemeente werkt samen met verschillende partijen. Heeft u klachten of vragen over het ophalen van afval? Neem dan contact op met één van de volgende partijen:

  • Is uw grijze of groene kliko of gele zak niet opgehaald? Bel naar REMONDIS, telefoonnummer 0880-233200
  • Is uw papier niet opgehaald? Bel naar Box, telefoonnummer 040-2532378
  • Woont u in een appartement en maakt u gebruik van een verzamelcontainer? Bel dan naar Renewi, telefoonnummer 088-7003730