Afvalkalender

U kunt uw afval gescheiden inleveren. Op de digitale afvalkalender vindt u alle informatie over ophaaldagen en afval zoals bijvoorbeeld grofvuil, asbest, klein chemisch afval en luiers, maar ook wanneer de tuinkorven worden geplaatst.

Uw persoonlijke afvalkalender kunt u bekijken door het invullen van uw postcode en huisnummer. U kunt de afvalkalender afdrukken of opslaan als PDF en als iCal-bestand toevoegen aan uw digitale agenda.

Wat wordt er huis-aan-huis opgehaald?

  • GFT-afval (groene kliko/verzamelcontainers hoogbouw)
  • Plastic, drankkartons en blik (gratis gele zak)
  • Papier
  • Restafval (grijze kliko/verzamelcontainers hoogbouw)

Lees meer over overig afval in de afvalkalender.

Wanneer klaarzetten?

Zet uw afval op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat.

Inzameling start bij hittegolf eerder

Let op! Als het KNMI code geel afgeeft start de inzameling van restafval,- GFT-kliko’s en plastic,- drankkartons en blik om 6.00 uur. Plaats dan tijdig uw afval aan de straat. Als u het dan te laat buiten zet, komen ze daarna niet terug om het afval nog op te halen.

Bedrijfsafval

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor hun afvalinzameling. Neem voor meer informatie hierover contact op met een afvalverwerker.

Klachten of vragen?

De gemeente werkt samen met verschillende partijen. Heeft u klachten of vragen over het ophalen van afval? Neem dan contact op met één van de volgende partijen:

  • Is uw grijze of groene kliko of gele zak niet opgehaald? Bel naar Baetsen-Remondis, telefoonnummer 0880-233200
  • Is uw papier niet opgehaald? Bel naar Box, telefoonnummer 040-2532378
  • Woont u in een appartement en maakt u gebruik van een verzamelcontainer? Bel dan naar Renewi, telefoonnummer 088-7003730