Aanhanger Schoon Waalre

De ‘Aanhanger Schoon Waalre’ is beschikbaar voor iedereen in de gemeente Waalre die de buurt schoon wil houden. Wil je een dagje samen met je buren, vrienden, sportclub, school of collega’s zwerfafval rapen? De aanhanger is gratis te leen.

De aanhanger is voorzien van allerlei handige spullen om zwerfafval te rapen: knijpers, handschoenen, veiligheidshesjes, afvalzakken en meer. Superhandig voor als je samen een dagje de buurt wilt opruimen. Zo houden we samen Waalre schoon, groen en mooi. Wil je weten hoe de aanhanger er uitziet? Bekijk dan het filmpje 'Aanhanger van schoon Waalre'.

Voor wie?

Voor iedereen in de gemeente Waalre, die samen met anderen zwerfafval wil opruimen. Je kunt bijvoorbeeld afval opruimen in een buurt, maar ook rondom een sportpark of school. 

Wat zit er in?

Inhoud Aanhangwagen Schoon Waalre
2x uitlegkaart 20x knijpers afvalzakken voor PMD (plastic, metaal en drankverpakkingen) en restafval
1x container voor GFT (groente, fruit en tuinafval) 1x container voor glas 1x container voor KCA (klein chemisch afval)
5x draagringen voor afvalzakken 2x blik en veger 2x bezems
2x schoffels 2x bladharken 2x afzetpionnen
2x werk-in-uitvoering borden 25x veiligheidshesjes 1x doos met werkhandschoenen
2x emmers 2x poetsborstels 1x fles allesreiniger
2x jerrycans voor schoon water (geen drinkwater) 1x rol schoonmaakpapier 1x EHBO doos
1x kruiwagen 1x zwerfafvalwagentje 1x trapje
1x brandblusser 1x reservewiel  

Reserveren

De 'Aanhanger Schoon Waalre' is telefonisch te reserveren via het algemene telefoonnummer van de gemeente Waalre: 040-2282500. Reserveren en gebruik van 'Aanhanger Schoon Waalre' is geheel gratis. De aanhanger is op te halen en terug te brengen op reguliere werktijden.

De aanhanger mag alleen gebruikt worden voor het opschonen van de buurt. Bij het ophalen van de aanhanger teken je een bruikleenovereenkomst met inventarisatielijst. Ook wordt om een kopie van je rijbewijs gevraagd. Deze krijg je, na terugbrengen van de aanhanger, weer terug.

Locatie

De 'Aanhanger Schoon Waalre' staat op de gemeentewerf in Waalre, aan de Van Dijklaan 12. Daar haal je de aanhanger op en breng je hem weer terug.

Huisregels

Om ervoor te zorgen dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de 'Aanhanger Schoon Waalre', hebben we enkele huisregels opgesteld:

 • De 'Aanhanger Schoon Waalre' moet gereserveerd worden via telefoonnummer: 040-2282500
 • Leners halen de 'Aanhanger Schoon Waalre' zelf op bij de gemeentewerf en brengen die terug met een voertuig dat voorzien is van een trekhaak
 • Om gebruik te maken van de 'Aanhanger Schoon Waalre' is een rijbewijs B verplicht. De aanhanger weegt, inclusief inhoud, minder dan 750 kg
 • Een witte kentekenplaat, gelijk aan het trekkend voertuig, is verplicht. De lener zorgt hier zelf voor
 • Zwerfaval moet gescheiden worden ingezameld. In de aanhanger zijn aparte vuilniszakken voor:
  • PMD (plastic, metaal en drankverpakkingen)
  • Papier
  • Glas
  • GFT (groente, fruit en tuinafval)
  • Restafval
  • Chemisch afval (bijvoorbeeld batterijen, fietslichtjes)
 • Alle vuilniszakken worden in de 'Aanhanger Schoon Waalre' gezet. Bij terugkomst op de gemeentewerf zal de gemeente zorgdragen voor het correct afvoeren van de vuilniszakken
 • Na gebruik worden alle spullen schoon teruggelegd en opgehangen op hun plek in de aanhanger. Controleer aan de hand van de inventarisatielijst of alles aanwezig is
 • Gaat er iets kapot? Dat kan gebeuren natuurlijk. Meld dit wel altijd even bij de gemeentewerf, zodat er reparaties uitgevoerd kunnen worden

Zwerfafvalrapers

De gemeente Waalre kent een grote groep inwoners die vrijwillig zwerfafval opruimen en zo hun buurt schoonhouden. De gemeente probeert zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen door onder andere gastlessen te geven op de basisscholen, regelmatig de voorzieningen te evalueren en in contact te blijven met de inwoners. We waarderen deze inzet enorm! Wil je ook in actie komen?

Bekijk dan de pagina Zwerfafvalrapers voor meer informatie.