Dorpshart Aalst: september 2023 – mei 2025

Wat gebeurt er

Van het centrum van Aalst, Den Hof, maken we een levendig en compact dorpshart met een aantrekkelijke uitstraling. Door de aanpassingen aan de Eindhovenseweg en Den Hof wordt het centrum van Aalst weer zichtbaar. Dat is belangrijk voor inwoners én voor ondernemers. Het hart moet blijven kloppen in het centrum van Aalst.

Samen met bewoners, ondernemers en winkeliers maakten we de plannen voor de openbare ruimte voor het nieuwe Dorpshart in Aalst. Na de uitvoering heeft het centrum van Aalst weer het dorpse karakter en de eigen Aalster sfeer terug.

Planning

Het dorpshart krijgt per locatie een nieuwe inrichting. De aannemer die het werk gaat uitvoeren maakt hiervoor een geoptimaliseerde planning. De werkzaamheden starten na de zomer 2023.

Globaal ziet de planning er als volgt uit:

  • Zuidelijk gedeelte Poortgebouw: september 2023 - december 2023 (gereed)
  • Groene Kamer: januari 2024 – maart 2024
  • Den Hof: april 2024 – juli 2024
  • Dorpsstraat tot Leesakker: augustus 2024 – oktober 2024
  • Leesakker: oktober 2024 – april 2025
  • Dorpsstraat tot Michiel de Ruyterstraat: april 2025 – mei 2025
  • Parkeertuin Den Hof: mei 2025 – juni 2025

Meer informatie

Kijk op de website van Duurzaam door Waalre voor alle informatie over dit project.

Download de BouwApp

Blijf via de aannemer op de hoogte over het project, werkzaamheden en omleidingen via de BouwApp op uw telefoon of tablet. Via deze app kunt u ook rechtstreeks met de aannemer contact opnemen. Download de BouwApp, zoek in de app naar ‘Vitaal Dorpshart Aalst (Waalre)’ en vervolgens selecteert u dit project en plaatst u deze in uw favorieten door linksboven het sterretje te selecteren.

Wanneer de aannemer een update plaatst, ontvangt u hiervan een melding op uw telefoon. Op deze manier komt u nooit voor verrassingen te staan.

Dorpshart Aalst: september 2023 – mei 2025  op een kaart getoond.