De buurtbus 271 is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Waalre, SRE en Hermes. De buurtbus rijdt volgens een vaste route op vaste tijden. De buurtbus rijdt van maandag t/m vrijdag van 8.11 uur tot 17.12 uur. De buurtbus rijdt niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

De dienstregeling kunt u vinden op www.buurtbuswaalre.nl.

In- en uitstappen

Langs de route die de buurtbus rijdt, kunt u op elke gewenste plaats in- en uitstappen, mits de verkeerssituatie het toelaat.

Door het opsteken van uw hand maakt u de chauffeur kenbaar dat u wilt instappen. Bij het uitstappen geeft u tijdig aan de chauffeur aan waar u wilt uitstappen. Het is niet noodzakelijk om van een halte gebruik te maken. De chauffeur kan echter niet van de vastgestelde route afwijken.

In de buurtbus kunt u gewoon gebruik maken van de OV-chipkaart of u koopt bij de chauffeur een 1-rit kaart. U kunt in de bus alleen pinnen. Betalen met contant geld is niet mogelijk.

Route

De buurtbus rijdt langs belangrijke punten binnen de gemeente zoals winkelcentra, medische voorzieningen, apotheken en gemeenschapshuizen.