Buurtbus

De buurtbus 271 is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Waalre, SRE en Hermes. De buurtbus rijdt volgens een vaste route op vaste tijden. De buurtbus rijdt van maandag t/m vrijdag van 8.11 uur tot 17.03 uur. De buurtbus rijdt niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

De dienstregeling kunt u vinden op www.buurtbuswaalre.nl.

In- en uitstappen

Langs de route die de buurtbus rijdt, kunt u op elke gewenste plaats in- en uitstappen, mits de verkeerssituatie het toelaat.

Door het opsteken van uw hand maakt u de chauffeur kenbaar dat u wilt instappen. Bij het uitstappen geeft u tijdig aan de chauffeur aan waar u wilt uitstappen. Het is niet noodzakelijk om van een halte gebruik te maken. De chauffeur kan echter niet van de vastgestelde route afwijken.

In de buurtbus kunt u gewoon gebruik maken van de OV-chipkaart of u koopt bij de chauffeur een 1-rit kaart. U kunt in de bus alleen pinnen. Betalen met contant geld is niet mogelijk.

Route

De buurtbus rijdt langs belangrijke punten binnen de gemeente zoals winkelcentra, medische voorzieningen, apotheken en gemeenschapshuizen.