Laden op eigen terrein bij een koopwoning

In onze gemeente stimuleren we elektrisch rijden, omdat dit bijdraagt aan onze CO2- en duurzaamheidsdoelstellingen. Hierbij houden wij ons aan de zogenoemde ‘ladder van laden’. Dit betekent dat we de behoefte aan laadpalen zoveel mogelijk willen opvangen op privéterrein (zoals een oprit) en daarna pas op openbare plekken.

Heeft u een eigen oprit?

Als u een eigen oprit heeft, kunt u thuisladen. Dat heeft enkele voordelen.

  • U kunt gegarandeerd laden en parkeren en hoeft niet op zoek naar een beschikbare laadpaal in de wijk.
  • U kunt misschien een koppeling maken met uw zonnepanelen, waardoor uw laadverbruik (deels) opgevangen wordt door uw eigen opgewekte duurzame energie.

Thuislaadpunten zijn er in allerlei vormen en maten. Ook zitten er grote verschillen tussen de functionaliteit, eigenschappen en prijs van thuislaadpunten. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten van de installatie.

Bekijk de website van Milieu Centraal om de juiste keuze voor een thuislaadpunt te kunnen maken. Hier vindt u informatie over elektrisch vervoer, elektrisch laden en het kiezen van een laadpaal voor uw eigen oprit.

Heeft u geen eigen oprit?

Wie geen eigen oprit heeft, kan een publieke laadpaal in de buurt aanvragen. Hierover leest u meer op onze pagina over openbare laadpalen in Waalre.