Mgr. Bannenberglaan: november 2022 - maart 2023

Wat gebeurt er

De Monseigneur Bannenberglaan, de Mommers(zuid), de Foes en een deel van de Kerkakkers gaan op de schop. In de straten wordt groot onderhoud uitgevoerd. Dit is nodig omdat het wegdek, de parkeerplaatsen en het trottoir niet meer aan de eisen voldoen. Daarnaast maken we de openbare ruimte groener en klimaatbestendiger.

De indeling van de openbare ruimte blijft grotendeels zoals het nu is. De straatstenen en trottoirtegels worden vervangen en nieuw asfalt wordt aangelegd.

In de Mommers en de Foes worden wegversmallingen aangelegd. Dit remt niet alleen de snelheid van het verkeer, ook geeft dit meer ruimte voor bomen en groen. Daarnaast worden de kruisingen aangepast, zodat deze beter aansluiten bij een 30 km/uur gebied.

Op diverse locaties wordt meer groen aangelegd. Een aantal probleembomen (bomen met te weinig ruimte) worden vervangen. Binnen het project worden maatregelen uitgevoerd om het gebied klimaatbestendiger te maken, zoals de aanleg van wadi’s en verbetering van de boomvakken.

Planning

De werkzaamheden worden in 5 fasen uitgevoerd en duren naar verwachting tot eind maart 2023. Direct aanwonenden worden via de aannemer geïnformeerd over de werkzaamheden rondom hun woning.

  • Fase 1: 21 november t/m 13 januari 2023. Het aanpassen van de bestrating in de Bannenberglaan tussen de Onze Lieve Vrouwedijk en de Mommers en; het aanpassen van de bestrating aan de Mommers tussen de Mgr Bannenberglaan en De Foes.
  • Fase 2: 9 januari 2023 t/m 10 februari 2023. Het aanpassen van de bestrating in de Foes tussen de Kerkakkers en de Hoogstraat.
  • Fase 3: 6 februari 2023 t/m 17 maart 2023. Het aanpassen van de bestrating in de  Bannenberglaan tussen De Mommers en het Netelwiel.
  • Fase 4: 13 maart 2023 t/m 17 maart 2023. Het vervangen van de asfaltdeklaag binnen het gehele gebied.
  • Fase 5: 20 maart 2023 t/m 31 maart 2023. De kruisingen van de Bannenberglaan met de Mommers, Bijnenhof en De Vrieshof worden voorzien van een bestrating van gebakken klinkers. Door de levertijd van deze materialen kunnen de klinkers pas later worden aangebracht. De vlakken worden tijdelijk met een ander materiaal worden opgevuld. In de tussentijd blijft de weg hierdoor toegankelijk.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met borden.

Mgr. Bannenberglaan: november 2022 - maart 2023 op een kaart getoond.