Ondernemers en coronavirus

Ondernemers, werkenden en bedrijven kregen vanaf 2020 te maken met coronamaatregelen. Om hen te helpen, waren er verschillende steunmaatregelen tijdens de coronacrisis.

Hieronder staan de maatregelen en ondersteuning door gemeente en landelijke overheid voor ondernemers die door de coronacrisis in problemen zijn komen.

Wat doet de gemeente Waalre voor ondernemers?

Uitkering voor zelfstandig ondernemers

De tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) is  per 1 oktober 2021 gestopt.

Wilt u een eigen bedrijf beginnen? Heeft u al een eigen bedrijf en tijdelijke financiële problemen? Of wilt u uw eigen bedrijf beëindigen? Mogelijk komt u in aanmerking voor een uitkering en/of bedrijfskrediet op grond van bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Deze ondersteuning verloopt via de gemeente Veldhoven.

Gemeentelijke belastingen 2022

In februari 2022 zijn de  aanslagen gemeentelijke belastingen 2022 verzonden. Indien u gebruikt maakt van automatische incasso dat wordt het bedrag in 8 termijnen van uw rekening afgeschreven. Maakt u geen gebruik van automatische incasso dan dient de aanslag uiterlijk 31 mei 2022 betaald te zijn. Mocht u door omstandigheden niet in staat zijn de aanslag te betalen neem dan tijdig contact op met het team invordering. Dit kan via de mail administratie@waalre.nl of telefonisch via 040-2282500.

Hulp bij financiële problemen

Komt u door de coronacrisis in grote financiële problemen en lukt het niet meer om deze zelf op te lossen? Aarzel niet en zoek dan hulp, voordat de problemen te groot worden. Neem contact op met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente via 040-2282500 of cmd@waalre.nl.

Waar kunt u terecht met vragen? 

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u uitgebreide informatie over landelijke regelingen en mogelijkheden. Ook kunt u bellen met het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117. Kijk voor antwoorden op veelgestelde vragen van ondernemers en werkgevers op de website van de Rijksoverheid.

Ook kunt u terecht op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Heeft u als ondernemer andere vragen? Dan kunt u mailen naar de bedrijfscontactfunctionaris via rjongen@waalre.nl.