Trouwlocaties en tarieven

Of u nu trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, in Waalre kunt u de dag vieren op de locatie die u wilt. 

Het Huis van Waalre

Raadzaal in Het Huis van Waalre

Het Huis van Waalre ligt middenin de natuur, direct aan een prachtig ven. Een uitermate geschikte locatie voor het maken van mooie foto's. De Raadzaal is gevestigd in het gerestaureerde, monumentale oude Raadhuis. Maar eenmaal binnen tref je een prachtige, moderne ruimte aan met een uitstekende geluidsinstallatie en de mogelijkheid om foto’s te projecteren. Door de flexibele banken biedt de trouwzaal veel mogelijkheden. Je kunt als bruidspaar onderdeel uitmaken van de kring van getuigen en ouders, een intieme setting. Maar ook een centrale plaats innemen in deze kring. Er is een aparte ontvangstruimte voor het bruidspaar zodat je even de rust kunt nemen voor de huwelijksceremonie én een mooie entree kunt maken. In de Raadzaal is ruimte voor maximaal 80 gasten.

Virtuele tour

U kunt nu ook alvast een virtuele tour door de Raadzaal nemen. Met de muis kunt u klikken waar u naar toe wilt. Als u de muis vasthoudt en naar links, rechts, boven of beneden beweegt, kunt u om u heen kijken in de ruimte.

De Oude Willibrorduskerk

Buitenkant van de Oude Willibrorduskerk

De Oude Willibrorduskerk is een aangewezen gemeentelijke trouwlocatie, een van de kerkjes waar je ook een burgerlijk huwelijk mag sluiten. Alleen al het toegangspaadje naar dit kerkje is voor vele bruidsparen doorslaggevend bij hun keuze. Maar ook de ingetogen sfeer van deze eenvoudige kerk, de lichtinval (geroemd door vele fotografen) en de enthousiaste beheerder zorgen er voor dat veel bruidsparen verliefd worden op deze unieke trouwlocatie. Er is ruimte voor maximaal 100 gasten.

Stoelopstelling in de Oude Willibrorduskerk

Virtuele tour

U kunt nu ook alvast een virtuele tour door de De Oude Willibrorduskerk nemen. Met de muis kunt u klikken waar u naar toe wilt. Als u de muis vasthoudt en naar links, rechts, boven of beneden beweegt, kunt u om u heen kijken in de ruimte.

Zelfgekozen locatie

In de gemeente Waalre is het ook mogelijk om te trouwen of uw partnerschap te registreren op een zelfgekozen locatie. U kunt hierbij denken aan een restaurant, gemeenschapshuis, café of woonhuis. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden

  • De locatie en ceremonie dienen openbaar te zijn
  • De locatie dient goed toegankelijk te zijn voor mindervaliden
  • De locatie mag niet in strijd zijn met de goede zeden
  • De eigenaar/beheerder van de locatie moet schriftelijke toestemming verlenen en in het bezit zijn van de benodigde vergunningen
  • De gemeente is niet aansprakelijk. De eigenaar/beheerder van het gebouw is verantwoordelijk voor de (brand)veiligheid van het gebouw/de locatie
  • De huwelijken worden gesloten door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand in dienst van de gemeente Waalre. U kunt in Waalre ook kiezen voor een gastbabs
  • De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand heeft de leiding over de huwelijksceremonie
  • De locatie dient te beschikken over een kleedruimte voor de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand
  • Er kunnen nadere voorwaarden worden gesteld aan de duur van de aanwijzing en de inrichting van de locatie

De aanvraag voor een zelfgekozen locatie dient u minimaal 3 maanden voor de datum van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap in te dienen via het aanvraagformulier Trouwen op locatie (PDF, 111.0 kB).

Prijs

Trouwlocaties

Kosten huwelijk/geregistreerd partnerschap
Locatie Maandag en dinsdag
09.00 uur
Maandag t/m vrijdag
09.15 - 17.00 uur
Maandag t/m vrijdag
17.00 - 21.00 uur
Zaterdag
10.00 - 21.00 uur
Het Huis van Waalre Gratis € 445,- € 610,- € 610,-
Oude Wilibrorduskerk Niet mogelijk € 610,- € 610,- € 825,-
Zelfgekozen locatie Niet mogelijk € 610,- € 610,- € 825,-

Trouwboekje

De kosten voor een trouwboekje bedragen € 40,-.