Trouwen/ geregistreerd partnerschap

Gefeliciteerd met uw voornemen! U bent van harte welkom om in de gemeente Waalre uw huwelijk te laten voltrekken of uw partnerschap te registreren.

Melding voorgenomen huwelijk/partnerschap

Als u uw huwelijk wilt laten voltrekken of uw partnerschap wilt laten registreren in Waalre, begint u met een melding van uw voornemen. Voorheen heette dit 'in ondertrouw' gaan. Op de pagina melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap staat beschreven hoe u dit precies kunt doen.

Locatie bepalen

In Waalre zijn meerdere mogelijkheden om deze heuglijke dag te vieren. Naast de prachtige, moderne Raadzaal in Het Huis van Waalre en de Oude Willibrorduskerk, kunt u ook zelf voor een locatie kiezen. Op de pagina trouwlocaties vindt u meer informatie over de kosten, voorwaarden en de mogelijkheden.

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand kiezen

Een huwelijk/geregistreerd partnerschap is een bijzonder moment. In Waalre zijn er 4 buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) beschikbaar om de plechtigheid op persoonlijke wijze te begeleiden. Op de pagina trouwambtenaren stellen onze BABS-en zich voor. Bij een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap in Het Huis van Waalre is het niet mogelijk om een BABS te kiezen.

Meer over huwelijk/geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie over het verschil tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap, de wet Beperkte gemeenschap van goederen en het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk kunt u terecht op de pagina meer over huwelijk/geregistreerd partnerschap.