Naden en kieren in huis zorgen vaak voor onnodig energieverbruik en koude lucht in jouw woning. Gelukkig is er een hele eenvoudige en duurzame oplossing: alle naden en kieren in het huis dichtmaken. Dit kan bijvoorbeeld met kit of tochtstrips. De meeste materialen om naden en kieren te dichten zijn gewoon te koop bij de bouwmarkt. Het resultaat: een warmer huis, minder energieverspilling en je helpt het klimaat een stapje verder.

Hoe ga ik te werk?

Ga je op kierenjacht in jouw eigen woning? Dan is het slim om het juiste materiaal aan te schaffen. Als je een beetje handig bent, dan kun je de naden en kieren zelf dichtmaken. Afhankelijk van de plek die je dicht wilt maken, kost het je niet meer dan een dag tijd. Als doe-het-zelver verdien je de kosten van het materiaal terug, doordat je een lagere energierekening krijgt.

Ik kan dit zelf niet

Wil je energie besparen, maar heb je hulp nodig met kieren dichten? Neem contact op met het klusteam via duurzaam@waalre.nl. Het klusteam helpt met kieren dichten, led lampen, aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie etc.

Meten van het energieverbruik

Wil je een extra check in huis? Weet je niet waar de warmte uit jouw woning ‘lekt’? Neem dan contact op met Vereniging Duurzaam Waalre. Een energiegids komt bij jou thuis en kijkt mee naar de oorzaken. Eventueel is het mogelijk om warmtebeelden van de woning te maken. Ook kan de energiegids een energie meting uitvoeren.

Meer informatie nodig?

Subsidies en regelingen