Energietoeslag 2023 aanvragen nog mogelijk

Geplaatst op vrijdag 14 juni 2024

Heeft u de energietoeslag 2023 nog niet ontvangen? Het is tot en met 30 juni 2024 mogelijk deze aan te vragen.

Huishoudens met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvangen voor het jaar 2023 een eenmalige energietoeslag van € 1.300. Daarnaast heeft de gemeente € 650 euro beschikbaar gesteld voor huishoudens met een inkomen tussen de 120% en tot 130% van de bijstandsnorm. Ook de hoogte van uw spaargeld telt mee. Kijk op waalre.nl/energietoeslag voor de precieze voorwaarden.

Energietoeslag aanvragen

Heeft u de energietoeslag 2023 nog niet ontvangen en wilt u deze aanvragen? Dit kan met het aanvraagformulier energietoeslag. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op waalre.nl/energietoeslag. De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van alle stukken of u de energietoeslag krijgt. U kunt de energietoeslag nog tot en met 30 juni 2024 aanvragen.

Wij kunnen u helpen als u geldzorgen heeft

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? We kunnen u hierbij helpen. Neem contact met ons op via cmd@waalre.nl. Of kijk op waalre.nl/geldzorgen welke hulp of begeleiding er beschikbaar is.

U kunt daarnaast gratis advies van een energiecoach en een Energiebox met daarin producten om energie te besparen aanvragen. Met dit advies en deze producten, zoals radiatorfolie en tochtstrips kunt u energie en dus geld besparen. Vraag het advies en de box aan via energiebox.org/waalre of bel met de Energiebox 040 303 00 18.

Heeft u een vraag of hulp nodig?

Heeft u een vraag over de energietoeslag 2023? Of heeft u een vraag over het gratis energieadvies en de energiebox? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur – 12:00 uur op telefoonnummer 040-22 82 500 of stuur een e-mail naar cmd@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.