Energietoeslag 2023 aanvragen nu mogelijk

Geplaatst op dinsdag 12 december 2023

Het is vanaf nu mogelijk om de energietoeslag 2023 aan te vragen. Door de gestegen energiekosten kan niet iedereen de energierekening betalen. Daarom kunnen huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag krijgen.

Huishoudens met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvangen voor het jaar 2023 een eenmalige energietoeslag van € 1.300. Daarnaast stelt de gemeente € 650 euro beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tussen de 120% en tot 130% van de bijstandsnorm.

Automatische uitbetaling

De energietoeslag is vorige week automatisch uitbetaald aan huishoudens die een uitkering op grond van de Participatiewet ontvangen en/of die de Meedoenbijdrage in 2023 ontvingen.

We onderzoeken of we nog meer energietoeslagen automatisch kunnen toekennen, aan huishoudens zonder eigen spaargeld die vorig jaar de energietoeslag 2022 energietoeslag ontvingen. Zodra hier meer informatie over bekend is plaatsen we dit op onze website.

Energietoeslag aanvragen

Heeft u de energietoeslag nog niet ontvangen en wilt u deze aanvragen? Dit kan met het aanvraagformulier energietoeslag. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op waalre.nl/energietoeslag. De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van alle stukken of u de energietoeslag krijgt. Heeft u een brief gekregen waarin staat dat u de toeslag krijgt, dan wordt het bedrag zo snel mogelijk naar uw rekening overgemaakt. U kunt de energietoeslag tot en met 30 juni 2024 aanvragen.

Wij kunnen u helpen als u geldzorgen heeft

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? We kunnen u hierbij helpen. Neem contact met ons op via cmd@waalre.nl. Of kijk op waalre.nl/geldzaken welke hulp of begeleiding u kunt krijgen.

U kunt daarnaast gratis advies van een energiecoach en een Energiebox met daarin producten om energie te besparen aanvragen. Met dit advies en deze producten, zoals radiatorfolie en tochtstrips kunt u energie en dus geld besparen. Vraag het advies en de box aan via energiebox.org/waalre of bel met de Energiebox 040-303 00 18.

Heeft u een vraag of hulp nodig?

Heeft u een vraag over de energietoeslag? Of heeft u een vraag over het gratis energieadvies en de energiebox? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur – 12:00 uur op telefoonnummer 040-22 82 500 of stuur een e-mail naar cmd@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.