De hond uitlaten: houd het schoon, dat is gewoon!

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2024

Als hondenbezitter ben je vaak gek op je hond(en). Jij kent jouw hond goed en geniet ervan als hij of zij lekker losloopt en speelt. Niet iedereen vindt het fijn als er een hond los rondloopt. Veel hondenbezitters ruimen hondenpoep netjes op. Helaas zijn er ook eigenaren die dat niet doen. Niemand vindt het prettig om andermans hondenpoep op te ruimen of daarin te trappen. Daarom vragen wij iedereen om daar rekening mee te houden.

In Waalre staan blauwe afvalbakken, bedoeld voor de uitwerpselen van een hond. Deze bakken hebben een opening waarin gratis zakjes zitten, zodat je de hondenpoep meteen kunt opruimen. Je kunt de uitwerpselen ook kwijt in de dichtstbijzijnde gemeentelijke afvalbak. En houd je hond binnen de bebouwde kom en in de gemeentelijke bossen aan de lijn.

Voorkom onnodige boetes!

De BOA’s controleren regelmatig of iedereen zich aan de hondenregels binnen de gemeente houdt. Wanneer dit niet gebeurt, kun je hier een boete voor krijgen. De boete kan tussen de € 100 en € 150 euro (exclusief € 9 administratiekosten) per overtreding bedragen. Meer informatie over de honden uitlaatregels kun je vinden op www.waalre.nl/hondenuitlaatregels.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.