Bezoek de waterbewuste tuin van de Agnus Dei-kerk

Geplaatst op dinsdag 21 mei 2024

Inwoners van Waalre en Aalst kunnen inspiratie opdoen in de waterbewuste tuin van de Agnus Dei-kerk in Waalre. In de inspiratietuin vind je verschillende makkelijke oplossingen om de regenpijp af te koppelen. Afkoppelen betekent dat je jouw regenpijpen losmaakt van het riool. Het regenwater komt dan niet meer in het riool terecht, maar in jouw tuin. Dit zorgt voor meer tuinplezier, duurzamer omgaan met (regen)water en je draagt bij aan minder overstroming van het riool bij extreem weer.

Route door de inspiratietuin

In de tuin is een route met informatieborden neergezet. Je leest op welke manieren het dak van de Agnus Dei-kerk is afgekoppeld. Een voorbeeld is regenwater opvangen in een regenton. Tuinslangen zorgen ervoor dat het water in het omliggende groen kan infiltreren. Hiermee voorkom je dat de ton overstroomt. Op een andere plek zie je een oplossing met goten. De tuin is voor iedereen vrij toegankelijk, mits het hek open is. Neem gerust een kijkje.

Subsidie en afkoppelcoaches

Wil jij ook bijdragen aan een klimaatbestendig gemeente Waalre? Help dan mee door je regenpijp af te koppelen van het riool en het regenwater in je tuin te laten lopen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de subsidieregeling afkoppelen van de gemeente Waalre. Ook kan je gratis hulp krijgen van een afkoppelcoach. Kijk op waalre.nl/afkoppelen voor meer informatie.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.