Informatiebijeenkomst tijdelijke gemeentelijke opvang 11 maart

Geplaatst op donderdag 14 maart 2024

Op maandag 11 maart vond de informatiebijeenkomst over de tijdelijke gemeentelijke opvang plaats in het Huis van Waalre. De bijeenkomst was goed bezocht, er waren ongeveer 90 mensen. Alle informatie uit de bijeenkomst is verwerkt in de vraag-en-antwoord op waalre.nl/tijdelijkeopvang.

Opening burgemeester en locatiebeheerder

Burgemeester Oosterveer trapte de avond af. In zijn verhaal noemde hij het belang van de tijdelijke gemeentelijke opvang. Ook gaf hij aan dat de gemeente op deze manier zelf de regie houdt over de opvang: We kunnen zelf de regels bepalen en de opvang vormgeven. Daardoor kunnen we ervoor zorgen dat de opvang past bij de gemeente Waalre. Tot slot sprak de Burgemeester heldere taal over de duur van de opvang: 12 weken is écht 12 weken; daar kunt u hem aan houden.

Na het verhaal van de burgemeester lichtte locatiebeheerders Etiënne van den Elzen en Loek Heijnen kort toe hoe het terrein eruit komt te zien en wat de bewoners straks gaan doen. Deze informatie staat ook op waalre.nl/tijdelijkeopvang.

Vragen over het besluit

In de zaal ontstonden wat vragen, onder andere over de beslissing. Voor sommigen was die wel erg snel genomen, en zij vroegen zich af of dat wel kan: daar is de gemeenteraad toch voor? De Burgemeester legde uit dat dit een bevoegdheid van de burgemeester is en dat de beslissing namens het volledige College van Burgemeester en Wethouders is genomen. Meer informatie over het besluit en de bevoegdheid vind je onder het kopje ‘proces’ op de website.

Informatietafels

Na het korte plenaire gedeelte gingen we over naar de opzet met verschillende informatietafels en experts. Daar stelden inwoners al hun vragen en gingen ze in gesprek. Veel inwoners hebben zich aangemeld als vrijwilliger.

Sommige mensen maakten zich zorgen over de opvang en wat dit betekent voor de omgeving. Toch is het algemene beeld van de avond positief: de opvang is nodig, bovendien tijdelijk en de Gemeente Waalre is gastvrij, dat blijkt maar weer.

Verslag en presentatie

Bekijk het complete verslag (PDF, 445.7 kB) en de presentatie (PDF, 1.5 MB) van de informatiebijeenkomst.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.