Tijdelijke gemeentelijke opvang

De tijdelijke gemeentelijke opvang voor asielzoekers op het Boerenbond terrein is op 1 juli 2024 gesloten. Na 12 weken opvang zijn de mensen én faciliteiten verhuisd naar een nieuwe opvanglocatie in gemeente Geldrop-Mierlo.

De gemeente Waalre kijkt terug op een succesvolle opvangperiode. Het is rustig en zonder incidenten verlopen. Diverse inwoners van Waalre hebben als vrijwilliger bijgedragen aan de dagelijkse werkzaamheden op de locatie en aan de activiteiten voor de bewoners. Burgemeester Oosterveer: "Opnieuw heeft Waalre laten zien gastvrij te zijn. De betrokkenheid van de vrijwilligers en het verenigingsleven in Waalre is overweldigend."

Verhuizing naar Geldrop-Mierlo

De nieuwe opvanglocatie in Geldrop-Mierlo heeft dezelfde voorzieningen als in Waalre en ook de locatiemanagers verhuizen mee. Buurgemeester Oosterveer vertelt: "Geldrop-Mierlo probeert zoveel mogelijk in stand te houden wat er in Waalre is opgebouwd. Op die manier behouden de bewoners zo veel mogelijk hun vertrouwde groep, faciliteiten en dagindeling. Het is heel fijn dat dit dankzij gemeente Geldrop-Mierlo is gelukt en dat we deze mensen in deze onzekere tijden enige stabiliteit kunnen bieden".

Op 19 juni was er een moment voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de opvanglocatie om de periode met elkaar af te sluiten.