Stap zelf in het verhaal van Waalre met een podwalk!

Geplaatst op vrijdag 10 november 2023

Download de gratis podwalks app Waalre Walks in de App Store of Play Store en wandel met ons mee door de geschiedenis en bijzondere natuur van Waalre. Waalre Walks is een app met gps-gestuurde audiotours die je de verhalen van Waalre op locatie laat beleven. De eerste podwalk loopt door Waalre Noord waar je in anderhalf uur op reis gaat door de geschiedenis.

Van de IJstijd tot Napoleon en de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van gebouwen, monumenten en andere sporen in het landschap hoor en zie je met audio en augmented reality wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Door de koppeling met gps weet de app precies waar je bent. Je hoort dan waar je naartoe moet en waar je moet kijken. Hierdoor worden de echo’s uit het verleden zichtbaar. Wat je nu in het landschap ziet, begrijp je ineens ook.

Doel

Met Waalre Walks komen geschiedenis, natuur en cultuur tot leven tijdens een wandeling door het mooie Waalre. Door middel van verhalen, kunst, augmented reality en audio, gaan educatie en ontspanning hand in hand. De bedoeling is dat er nog meer Waalre Walks wandelingen volgen.

De beste beleving krijg je als je de wandeling alleen of met zijn tweeën doet. Liever lezen dan luisteren? De audio is ook als tekst beschikbaar in de app. Het contrast en de kleuren in de app kunnen worden aangepast en uitvergroten is ook mogelijk.

Leuk om te weten

De appbouwer van Waalre Walks heeft ook de app gebouwd van Het Verhaal van Nederland (bekend van NPO). Om het verhaal van de wandeling samen te stellen, is onder andere samengewerkt met het IVN Waalre/Valkenswaard en de Heemkundekring. De teksten zijn ingesproken door stemacteur Mike Weerts.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.