Aanvraag nieuwe laadpalen weer mogelijk

Geplaatst op vrijdag 2 juni 2023

Elektrisch rijden is beter voor het klimaat en voor de luchtkwaliteit. De gemeente moedigt dit aan met het geactualiseerde laadpalenbeleid. Inwoners kiezen een van de vastgelegde locaties en nemen zelf contact op met een leverancier, die vervolgens de aanvraag bij de gemeente doet en de laadpaal plaatst.

Kaart met locaties

Zo’n negentig locaties staan op een speciale plankaart (link). Deze toont precies waar in de wijk of straat een laadpaal staat of zou kunnen komen. Bij elke nieuw te plaatsen laadpaal is één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische voertuigen. Een potentiële laadpaal is mogelijk op gemiddeld 300 meter van de woning. Handig voor eigenaren van een elektrische auto en voor inwoners die zich nog aan het oriënteren zijn. Ook voor leveranciers is deze ontwikkeling interessant. Dankzij de kaart hebben zij meteen zicht op de toegestane locaties.

Op de toekomst voorbereid

Wethouder duurzaamheid en mobiliteit Peet van de Loo: “Heb je het over mobiliteit, dan heb je het gelijk ook over duurzaamheid. Daar liggen kansen. Zeker als de behoefte aan elektrisch rijden bij onze inwoners groeiende is. We springen in op die behoefte en dragen zo een steentje bij aan het Klimaatakkoord.”

De gemeente verwacht dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden. Dankzij het nieuwe beleid is de gemeente goed voorbereid op een toename van aanvragen.

Een overzicht van de locaties en uitleg over de aanvraag is te vinden op www.waalre.nl/laadpalen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.