Gemeente Waalre wil maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar

Geplaatst op dinsdag 2 mei 2023

De gemeente Waalre wil voldoen aan de landelijke richtlijn van maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar. Nu is dit 143 kilogram. Om die doelstelling te halen is het belangrijk om het afval goed te scheiden. Het restafval bestaat voor een groot deel uit herbruikbare grondstoffen zoals gft, papier en plastics. Restafval wordt verbrand en dat is zonde van de grondstoffen. Door afval goed te scheiden, kunnen grondstoffen worden hergebruikt. En je hoeft de grijze container minder vaak aan de straat te zetten: dat scheelt in de portemonnee.

Niet alles is restafval

De volgende voorbeelden van afval horen niet bij het restafval en kun je van elkaar scheiden:

  • Papier
  • Tuinafval en etensresten
  • Plastic, drankkartons en blik
  • Glas
  • Textiel
  • Luiers
  • Elektrische apparaten en batterijen

Kijk voor een langere lijst op de afvalkalender van de gemeente Waalre. Hier staat welk afval je waar mag aanbieden.

Wat doe je met het afval dat overblijft na scheiding?

Wanneer je in een huis woont, mag je het afval dat overblijft in de grijze container doen. Zet de grijze container op de juiste ophaaldag vóór 07:30 uur ’s ochtends aan de straat. Wil je weten op welke dag je jouw grijze container aan de weg moet zetten? Kijk dan op de afvalkalender of download de afvalapp.

Woon je in een appartement? Dan mag het afval dat overblijft in de grote verzamelcontainer of de ondergrondse container bij jouw appartementencomplex. Is deze container vol of werkt de container niet naar behoren? Neem dan contact op met Renewi. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-700 37 30.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.