Oversteek Den Hof tot kruising Koningin Wilhelminalaan / Koningin Julianalaan: januari - juli 2024

Wat gebeurt er

De Eindhovenseweg krijgt een nieuwe inrichting. We vervangen de riolering door een gescheiden rioolstelsel met infiltratieriool. Daarna richten we de weg en de oversteekplaats opnieuw in. Het centrumgedeelte langs Vitaal dorpshart Aalst wordt als 30-km-zone ingericht, waarbij openbaar vervoer, fietsers en voetgangers voorrang hebben op autoverkeer. Op de kruising met de Kon. Wilhelminalaan en Kon. Julianalaan leggen we een rotonde aan.

Het doel is verminderen van het aantal voertuigen op deze weg met 40%. Zo zorgen we voor een gezondere, veiligere en leefbare woonomgeving (zie ook de website van Duurzaam door Waalre).

Planning

De totale planning van de Eindhovenseweg in verschillende fasen:

  • Valkenswaardseweg tot de kruising van de Koningin Julianalaan/Koningin Wilhelminalaan: juni 2022 - oktober 2022 (gereed)
  • Eindhovenseweg van kruising Raadhuisstraat/Brabantialaan tot aan kruising Burgemeester Mollaan/Voorbeeklaan: oktober 2022 - april 2023 (gereed)
  • Kruising Raadhuisstraat tot oversteek Den Hof: mei 2023 - december 2023 (gereed)
  • Oversteek Den Hof tot kruising Julianalaan: december 2023 – juli 2024
  • Kruising Kon. Julianalaan en Kon. Wilhelminalaan: mei – november 2024
  • Kruising Burgemeester Mollaan tot N2: april 2024 – december 2024

Omleidingsroutes

Plan tijdig uw vertrek in en neem de snelste route via de nieuwe N69.

Voetgangers: Vanaf januari 2024 werkt aannemer Den Ouden aan een nieuwe voetgangersoversteek bij Den Hof. Tijdens de werkzaamheden is de voetgangersoversteek gesloten. De werkzaamheden aan de oversteekplek duren naar verwachting t/m maart 2024. Tot die tijd kunnen voetgangers oversteken bij de kruispunten Raadhuisstraat-Brabantialaan en Kon. Wilhelminalaan-Kon. Julianalaan.

Fietsers: Voor fietsers is onvoldoende ruimte naast het werkvak. Vanwege de smalle ruimte en veel werkverkeer, is het veiliger om fietsers niet over de Eindhovenseweg te sturen. De omleidingsroute voor fietsers wordt aangegeven met gele bebording.

  • Richting Eindhoven: Kon. Wilhelminalaan > Burg. Van Dommelenlaan > Brabantialaan
  • Richting Valkenswaard: Raadhuisstraat > Leesakker > Michiel de Ruyterstraat > Kon. Julianalaan

Meer informatie

Kijk op de website van Duurzaam door Waalre voor alle informatie over dit project.

Download de BouwApp

Blijf via de aannemer op de hoogte over het project, werkzaamheden en omleidingen via de BouwApp op uw telefoon of tablet. Via deze app kunt u ook rechtstreeks met de aannemer contact opnemen. Download de BouwApp, zoek in de app naar ‘Herinrichting N69 Eindhovenseweg Waalre’ en vervolgens selecteert u dit project en plaatst u deze in uw favorieten door linksboven het sterretje te selecteren.
Wanneer de aannemer een update plaatst, ontvangt u hiervan een melding op uw telefoon. Op deze manier komt u nooit voor verrassingen te staan.

Oversteek Den Hof tot kruising Koningin Wilhelminalaan / Koningin Julianalaan: januari  - juli 2024 op een kaart getoond.