Volgende stap ontwikkeling Natuurbelevingscentrum Waalre: bestemmingsplan onherroepelijk

Geplaatst op maandag 1 juli 2024

In Park de Meeris komt aan het water een horecagelegenheid: 'Natuurbelevingscentrum Buiten'. Naast horeca heeft het paviljoen een educatieve functie voor bezoekers van het gebied. Om de horecavoorziening te kunnen realiseren, is het bestemmingsplan aangepast. In de beroepszaak tegen het vastgestelde bestemmingsplan, heeft de Raad van State op 26 juni uitspraak gedaan. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Het plan voorziet in het realiseren van een natuurbelevingscentrum met een horecagelegenheid voor lichte horeca en een informatiepunt aan waterplas De Meeris en een bijbehorende parkeervoorziening aan de Van Dijklaan in Waalre. Het plangebied ligt in het noorden van Waalre en heeft betrekking op gronden waar zich voorheen een vuilstortplaats bevond. Het plangebied is onbebouwd en maakt deel uit van een als park ingericht grasland aan het water, dat wordt bezocht door fietsers en wandelaars.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor natuurbelevingscentrum ‘Buiten’ op 18 oktober 2022 vastgesteld. Tegen dit vastgestelde bestemmingsplan is een beroepsprocedure gestart bij de Raad van State. Bezwaarmakers hebben ook tot twee maal toe een voorlopige voorziening aangevraagd om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan te blokkeren, maar de voorzieningenrechter heeft die verzoeken afgewezen. Dat betekent dat het bestemmingsplan in werking was getreden, maar nog niet onherroepelijk was. Dat is het nu wel het geval.

De gemeente hoopt de procedure van de omgevingsvergunning spoedig af te kunnen ronden zodat alle lichten op groen staan om het horecapaviljoen te kunnen realiseren.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.