Welke duurzame stappen heb jij gezet? Laat ze zien aan je buur!

Geplaatst op dinsdag 25 juni 2024

Heb je de vloer laten isoleren, HR++ glas aanschaft of andere duurzame maatregelen genomen in huis? Dan is gemeente Waalre op zoek naar jouw ervaringen! Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kun je jouw duurzame woning aanmelden en anderen online of tijdens een bezoek verder op weg helpen met je verhaal.

Via het landelijke platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen inwoners hun ervaringen met duurzame maatregelen die zij hebben genomen. Of het nu gaat om ledlampen of een warmtepomp; alle verhalen zijn waardevol. Voor mensen die zich aan het oriënteren zijn, is het prettig om eerlijke ervaringsverhalen uit de eerste hand te horen.

Woningprofiel website

Iedereen die zijn of haar huis aanmeldt, krijgt een eigen woningprofiel. Dit profiel komt tussen de 2.250 andere duurzame woningprofielen te staan. Mensen die ook aan de slag willen met verduurzamen, kunnen deze duurzame huizen bekijken, online een vraag stellen en verhalen lezen op de website.

Meld je woning eenvoudig aan via: duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

Open dagen

Huiseigenaren die het leuk vinden, kunnen hun huis ook openstellen voor bezoekers op afspraak. Op zaterdag 2 en 9 november 2024 zijn de landelijke open dagen, waarbij honderden huiseigenaren tegelijk hun deuren openen voor bezoekers en uitleg geven over de door hun genomen maatregelen.

De Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. De Duurzame Huizen Route wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verschillende partners, zo’n 130 gemeenten (waaronder gemeente Waalre) en 4 provincies.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.