Bomen snoeien

Geplaatst op dinsdag 25 juni 2024

Vanaf de week van 1 juli gaan we van start met het snoeien van de bomen in de gemeente Waalre. Het snoeien duurt naar verwachting tot en met oktober van dit jaar.

Omdat we niet alle bomen in de gemeente Waalre in één jaar kunnen snoeien, is er een bomenbeheerplan opgesteld met onze boomspecialisten. Om tot dit beheerplan te komen is er een grote inventarisatieronde gemaakt. Er is met de aannemer afgesproken dat jaarlijks 25% van het totale bomenbestand wordt gesnoeid. Dit houdt in dat alle bomen na vier jaar aan de beurt zijn geweest.

Daarnaast maakt de aannemer jaarlijks een ronde waarbij gekeken wordt naar: snelgroeiende bomen; bomen met veel dood hout; laaghangende takken die de doorgang belemmeren en bomen met (lichte) windschade. Deze bomen worden dan aan de snoeironde toegevoegd.

Wanneer de snoeiwerkzaamheden hinder veroorzaken, krijgen bewoners van tevoren een brief met informatie. Mocht u een boom zien die direct een gevaar vormt voor de omgeving, maak dan een melding in de Fixi app of ga naar waalre.nl/meldingdoen en klik op Melding openbare ruimte.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.