Tijdelijke Gemeentelijke Opvang Asielzoekers verhuist van Waalre naar Geldrop-Mierlo

Geplaatst op maandag 24 juni 2024

De Tijdelijke Gemeentelijke Opvanglocatie (TGO) voor asielzoekers op het Boerenbond terrein in gemeente Waalre sluit op 1 juli 2024 haar deuren. Na 12 weken opvang verhuizen de mensen én de faciliteiten naar een nieuwe opvanglocatie in gemeente Geldrop-Mierlo.

De gemeente Waalre kijkt terug op een succesvolle opvangperiode. Het is rustig en zonder incidenten verlopen. Diverse inwoners van Waalre hebben als vrijwilliger bijgedragen aan de dagelijkse werkzaamheden op de locatie en aan de activiteiten voor de bewoners. Burgemeester Oosterveer: "Opnieuw heeft Waalre laten zien gastvrij te zijn. De betrokkenheid van de vrijwilligers en het verenigingsleven in Waalre is overweldigend."

Verhuizing naar Geldrop-Mierlo

Op 1 juli sluit de tijdelijke opvanglocatie in Waalre en worden de mensen in groepen verhuist naar Geldrop-Mierlo. De nieuwe opvanglocatie heeft dezelfde voorzieningen als in Waalre en ook de locatiemanagers verhuizen mee. “Geldrop Mierlo probeert zoveel mogelijk in stand te houden wat er in Waalre is opgebouwd. Op die manier behouden de bewoners zo veel mogelijk hun vertrouwde groep, faciliteiten en dagindeling. Het is heel fijn dat dit dankzij gemeente Geldrop-Mierlo is gelukt en dat we deze mensen in deze onzekere tijden enige stabiliteit kunnen bieden”, vertelt burgemeester Oosterveer.

Op 19 juni was er een moment voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de opvanglocatie om de periode met elkaar af te sluiten.

Centrale tent​​

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.