Ontving jij het NL-Alert testbericht?

Geplaatst op woensdag 12 juni 2024

Maandag 3 juni verzond de overheid een NL-Alert testbericht. Heb jij ‘m ontvangen? Met het NL-Alert testbericht ervaar je hoe het is om een NL-Alert bij een noodsituatie te ontvangen. Ken jij mensen die het testbericht niet ontvingen? Bijvoorbeeld doordat zij geen mobiele telefoon hebben, of hun mobiele telefoon uitstond? Bespreek dan hoe zij geïnformeerd willen worden als er iets aan de hand is. Zo weet je dat ook zij op de hoogte zijn bij een noodsituatie.

Zo ontvang je een NL-Alert

NL-Alerts ontvang je op je mobiele telefoon. De overheid kan NL-Alerts uitzenden via alle zendmasten van Nederlandse telecomproviders. Om NL-Alerts te ontvangen, moet je mobiel aanstaan. Verder hoef je niets te doen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.