Politie waarschuwt voor nepagenten

Geplaatst op dinsdag 11 juni 2024

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van de politie. Zo worden mensen gebeld met een verhaal over verschillende inbraken bij hen in de buurt.

Hiermee proberen de oplichters mensen te overtuigen om hun waardevolle spullen aan de nepagenten mee te geven, zodat deze op het bureau veilig opgeborgen kunnen worden. Of ze proberen de woning binnen te komen.

Laat niemand binnen

De politie benadrukt dat agenten nooit vragen om waardevolle spullen, geld of bankpassen. Word je hierover gebeld, hang dan meteen op en bel de politie. Staat er toch iemand voor de deur die zegt dat hij of zij van de politie is, vraag dan altijd om een politielegitimatiebewijs.

Vertrouw je het niet? Laat niemand binnen en bel direct 112. Waarschuw ouderen in je omgeving en help zo actief mee om oplichting te voorkomen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.