Verbod doorgaand vrachtverkeer Waalre-dorp

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2024

Halverwege juni 2024 gaat het verbod op doorgaand vrachtverkeer in Waalre-dorp in werking. Hiervoor plaatsen we bebording met ‘verboden voor vrachtwagens’ bij binnenrijden van de bebouwde kom. Voor doorgaand verkeer, zoals het bevoorraden van winkels en bedrijven, geldt geen verbod.

Positief voor de leefbaarheid van onze bewoners

Het verbod voor doorgaand vrachtverkeer is een veelgehoorde wens van onze bewoners. Door het weren van doorgaand vrachtverkeer verbetert de luchtkwaliteit en leefbaarheid aanzienlijk. De nieuwe N69 tussen het zuiden van Valkenswaard en de A2/A67 is het alternatief voor doorgaand vrachtverkeer. Dat geeft een snel en comfortabel alternatief waardoor vrachtverkeer niet meer door de dorpskernen en over de lokale wegen hoeft te rijden. Met voorwaarschuwingsborden informeren we de chauffeurs al vroeg over het vrachtwagenverbod, zodat zij een andere route kunnen kiezen.

Vanaf juli 2024 ook een hoogtebeperking in Aalst

Het verbod in Waalre-dorp is nauw verbonden met de hoogtebeperking op de Valkenswaardseweg in Aalst. Voor hulpverlening, landbouwvoertuigen en openbaar vervoer geldt geen beperking, zij kunnen via de afzonderlijke busbaan rijden. Deze hoogtebeperking zorgt dat doorgaand vrachtverkeer (hoger dan 3.1 meter) niet meer mogelijk is.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.