Prestatiedruk? Zo ga je ermee om

Geplaatst op dinsdag 7 mei 2024

Op 16 mei 2024 organiseert GGD Brabant-Zuidoost in samenwerking met gemeente Eindhoven de gratis voorstelling ‘Good, Better, Best!’. Steeds meer jongeren ervaren namelijk druk om te moeten presteren. In Good, Better, Best! nemen dr. Wilma Paulij en acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van prestatiedruk bij jongeren. Deze voorstelling is bedoeld voor ouders/verzorgers uit de hele regio met een puber in huis.

Prestatiedruk begint soms al op de lagere school. Op de middelbare school, waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘the fear of missing out’, neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.

Interactief theater wordt afgewisseld met informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek. Wat zijn de oorzaken, gevolgen, maar vooral ook de oplossingen? Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting? Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van?

Meld je aan en kom ook!

Donderdag 16 mei 2024, van 19.30 uur tot 21.15 uur. Welkom vanaf 19.00 uur. Locatie: Lab-1, Keizersgracht 19 in Eindhoven. Aanmelden is verplicht. Wees er snel bij, want vol = vol! Ga naar de website van GGD Brabant-Zuidoost.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.