Seniorenvereniging Waalre organiseert lezing over 'Langer Thuis Wonen' met GGD

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024

Op dinsdagmiddag 16 april aanstaande nodigt de Seniorenvereniging Waalre alle geïnteresseerden uit voor een informatieve middag met als thema 'Langer Thuis Wonen'. De lezing, gehouden in Het Klooster te Waalre, wordt verzorgd door Leny Westeijn, seniorenvoorlichtster van de GGD Zuidoost Brabant. De aanvang is om 14.00 uur en de entree bedraagt € 3,00 voor niet-leden.

Tijdens de lezing wordt er dieper ingegaan op belangrijke zaken die helpen om langer in je eigen huis te kunnen blijven wonen. Leny Westeijn gaat vertellen over dingen zoals hoe belangrijk het is om een fijn en veilig huis te hebben, hoe je ervoor kunt zorgen dat je lichamelijk, geestelijk en sociaal gezond blijft, hoe je een prettige en veilige omgeving om je heen creëert, en waar je terecht kunt voor hulp en zorg als je dat nodig hebt, ook informatie over de zorg en de WMO.

Na de presentatie van Leny haakt nieuw bestuurslid Tony Liebregts aan op de behandelde thema's en deze belichten in relatie tot het burgerinitiatief 'Een leven lang wonen in Waalre'. 'Goed voor Mekaar', een organisatie die zich inzet voor vrijwilligerswerk en informele hulp in Waalre, is aanwezig met een informatiestand. Zij staan klaar om de aanwezigen te voorzien van informatie over diverse vormen van ondersteuning die zij kunnen bieden.

Het is een uitgelezen kans voor senioren om zich te laten informeren over belangrijke kwesties rondom het ouder worden en om meer inzicht te krijgen in wat zij zelf kunnen doen om langer zelfstandig te blijven wonen. De Seniorenvereniging Waalre kijkt ernaar uit om een groot aantal senioren te verwelkomen op deze waardevolle en leerzame middag.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.