Steun voor inwoners met een laag inkomen bij sport en cultuur

Geplaatst op maandag 25 maart 2024

Vanaf begin 2024 is de gemeente Waalre gestart met een pilot Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners uit de gemeente met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage ontvangen van maximaal € 325 voor deelname aan sport of cultuuractiviteiten zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. De pilot duurt een jaar of stopt eerder als het beschikbare budget op is.

Wilt u de bijdrage aanvragen?

Een aanvraag voor de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan worden ingediend door een professionele tussenpersoon (intermediair) zoals een medewerker van het CMD, de regisseur Gezond & Actief Waalre, schuldhulpverleners, hulpverleners bij de Voedselbank of andere maatschappelijk professionals. In Waalre kan per inwoner maximaal € 325,- worden aangevraagd. Het fonds betaalt de kosten direct aan de sport- of cultuuraanbieder. Op volwassenenfonds.nl staan alle spelregels, kunt u in contact komen met een intermediair en kunt u alvast een deelnemerskaart invullen. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar volwassenenfonds@waalre.nl.

Intermediair worden?

Bent u maatschappelijke professional en werkt u met inwoners die rond het sociaal minimum leven? Of komt u in uw (vrijwilligers)werk mensen tegen die wel willen sporten of cultuur willen beoefenen maar daar geen geld voor hebben? Meld u dan aan als intermediair via de website van het Volwassenenfonds.

Sport en cultuur toegankelijk voor alle inwoners in Waalre

In Waalre leven ongeveer 600 huishoudens rond het sociaal minimum. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld, maar voor volwassenen bestond nog geen regeling speciaal voor sportieve en culturele activiteiten. Deelnemen aan sport en cultuur draagt bij aan een gezond en gelukkig leven. De gemeente wil dit voor iedereen mogelijk maken, ook als er thuis minder geld is. Dit kan nu dankzij de samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.