Gratis hulp bij het afkoppelen van je regenpijp

Geplaatst op maandag 18 maart 2024

Afkoppelcoaches Susan en Lanny houden klusmaterialen zaag, bocht van PVC en gehoorbescherming vastWil jij ook graag de regenpijp afkoppelen van het riool, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Lanny Olie en Susan Dekkers zijn afkoppelcoaches van de gemeente Waalre en helpen je graag!

Minder belasting van het riool

Door je regenpijp af te koppelen en het water in je eigen tuin in de grond op te vangen zorg je voor minder belasting van het riool. Daardoor ontstaat er minder wateroverlast in straten en wijken. Het regenwater komt immers niet meer in het riool terecht. Je draagt hiermee bij aan een duurzamer en klimaatbestendige gemeente Waalre. Om je te helpen met het afkoppelen van de regenpijp kan je gratis de hulp van Lanny en Susan inschakelen. Ook is er een subsidie van de gemeente beschikbaar.

Hoe werkt het afkoppelen van je regenpijp?

“Een manier om af te koppelen is om je regenpijp door te zagen en het regenwater op te vangen in de tuin. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet in het riool, maar in de bodem zakt. Eerst bereken je hoeveel water je moet opvangen in de tuin. Vervolgens maak je een plan hoe je het water weg laat stromen in de tuin. Een mogelijkheid is om een ‘buffer’ in de tuin te creëren. Dit is een plek in je tuin waar je water vasthoudt, zodat het langzaam de grond in kan zakken (infiltreren). Vaak zien we dat inwoners wel willen afkoppelen, maar hulp nodig hebben met de manier van infiltreren of het aanvragen van subsidie. Daar kunnen wij mee helpen.” vertelt Lanny.

Gratis advies én subsidie beschikbaar

Afkoppelcoaches Lanny en Susan kijken met je mee hoe je het beste in jouw tuin de regenpijp af kunt koppelen en het water op kan vangen. Daarnaast helpen ze met het aanvragen van de subsidie die beschikbaar is vanuit de gemeente. Kijk voor meer informatie op waalre.nl/afkoppelcoach.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.