Participatieraad heet voortaan Adviesraad Sociaal Domein

Geplaatst op maandag 4 maart 2024

De Participatieraad heeft sinds begin dit jaar een nieuwe naam, namelijk: Adviesraad Sociaal Domein. Dit is in januari 2024 door de gemeenteraad besloten. De naamswijziging moet duidelijker maken waarvoor de Adviesraad Sociaal Domein bedoeld is. De naam sluit ook aan bij de andere landelijke adviesraden. De werkwijze van de raad verandert niet.

Wat doet de Adviesraad Sociaal Domein?

De Adviesraad Sociaal Domein adviseert aan het college van burgemeester en wethouders. Ook kan de raad een sparringpartner zijn over beleidsthema’s uit het Sociaal Domein. Voor de Adviesraad Sociaal Domein staan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdwet en de Participatiewet centraal.

Adviesraad zoekt nieuw lid

Per 1 februari 2024 bestaat de Adviesraad uit 9 leden. Op 1 februari heeft René ter Huurne afscheid genomen van de raad. Ter Huurne heeft zich meer dan 8 jaar zeer verdienstelijk ingezet voor de raad. Hij ontving hiervoor tijdens zijn afscheid verschillende complimenten. De Adviesraad wil na het afscheid van Ter Huurne een nieuw lid toevoegen. De raad is opzoek naar inwoners van de Gemeente Waalre die ervaring hebben met en/of werkzaam zijn in het werkgebied van het Sociaal Domein. Spreekt het je aan om actief te zijn bij zeer afwisselende thema’s, mee te denken met beleid en op deze wijze burgerparticipatie vorm te geven? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Wil je meer weten stuur dan een mailtje naar adviesraadwaalre@gmail.com.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.