Pilot met fruit bij sportverenigingen

Geplaatst op maandag 12 februari 2024

Gezonde voeding is essentieel voor een gezonde leefstijl. Daarom stimuleert de gemeente dat inwoners in aanraking komen met gezonde voeding. Een logische plek daarvoor is de sportkantine. We starten met een pilot om de fruit- en waterconsumptie te verhogen bij de jeugdleden van buitensportverenigingen.

Als kinderen op jonge leeftijd leren voor fruit te kiezen, wordt dit een gewoonte. Hier hebben ze op latere leeftijd profijt van. Bij sportverenigingen zijn kinderen al sportief en dus gezond bezig. Door hier vers fruit en water aan te bieden, maken we ook de snack na het sporten gezond.

Gratis vers fruit en watertap

Voor maximaal 12 weken lang bieden we gratis vers fruit aan en zetten we een watertap neer. Deze watertap kan buiten staan, zodat ook de buitensporters snel toegang hebben tot vers water. De watertap wordt aangeboden door BrabantWater.

De buitensportverenigingen met een sportkantine hebben dit aanbod ontvangen. Hiervan doen beide voetbalverenigingen (RKVV Waalre en DVS Voetbal), beide tennisverenigingen (WLTV en LTV Eeckenrode) en de hockeyvereniging (DVS Hockey) mee.

Leefstijlakkoord Gezond Waalre

In het Leefstijlakkoord Gezond Waalre staat beschreven dat we sport- en beweegaanbieders stimuleren om aan te sluiten bij de ‘Gezonde Sportkantine’.

Heb je vragen of opmerkingen of wil je ook een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van onze inwoners? Neem dan contact op via gezond@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.