Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en Twitter. Op de Risicokaart kunt u zien welke risicobronnen er zijn in uw omgeving.

Waarschuwing door sirenes

Als er een ramp of een zwaar ongeval gebeurt, gaan de sirenes af of waarschuwen we u met geluidswagens van de politie of brandweer. De sirenes worden elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest.

NL-alert

De overheid gebruikt ook NL-alert als alarmmiddel. Met een bericht op uw mobiele telefoon informeert en geeft de overheid instructie aan mensen in de directe omgeving van een noodsituatie. Kijk op www.NL-alert.nl hoe u uw mobiel instelt.

Informatie en instructies bij een ramp

Risicokaart

Waalre heeft een aantal plekken met risico op een ongeluk of ramp. Over de snelwegen A2 en A67 worden gevaarlijke stoffen getransporteerd. En Eindhoven Airport is dichtbij.
Op de Risicokaart ziet u welke risico's er in uw omgeving zijn. Op de kaart zijn de risicobronnen en de kwetsbare objecten in de omgeving aangegeven.