Het Woontorentje

Uniek wonen, kan in Waalre

Wilt u wonen in het groen, aan het water, met ruimte om u heen, maar wel dichtbij de stad? Dat kan! Binnen de nieuwbouwwijk Waalre Noord starten we binnenkort met de ontwikkeling van Het Woontorentje: een maximaal duurzaam gebouw met ruimte voor 4 appartementen. Deze woningen worden gerealiseerd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dat betekent dat de toekomstige bewoners van Het Woontorentje zelf en gezamenlijk hun woningen ontwikkelen, ontwerpen en realiseren.

Prachtige plek

Heeft u altijd al zelf een maximaal duurzame woning naar eigen wens willen ontwikkelen op een prachtige plek aan de rand van het bos en waterplas De Meeris? Lees dan verder en reageer. Wij zijn op zoek naar 4 geïnteresseerde huishoudens die willen deelnemen aan dit project van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, waarin zij gezamenlijk een vereniging vormen die samen dit duurzame en unieke bouwproject gaan ontwikkelen om uiteindelijk natuurlijk in de woningen te gaan wonen.

Toekomstige locatie van het Woontorentje in Waalre Noord

Toekomstige locatie van het Woontorentje in Waalre Noord

Het Woontorentje

Het Woontorentje komt te liggen ten noorden van het dorp Waalre. Op een prachtige locatie aan de rand van waterplas De Meeris en de rand van het bos, vormt Het Woontorentje de afsluiting van de nieuwe woonwijk Waalre Noord. Bekijk voor een sfeerimpressie van de omgeving de video Woontorentje Waalre.
In dit groene gebied waar natuur en water een belangrijke plaats innemen zal het ontwerp van Het Woontorentje moeten passen binnen het stedenbouwkundig plan, Heistraat Noord Fase 2 (PDF, 10.4 MB).

Voorbeeld voor duurzaamheid

Het woontorentje wordt een vooruitstrevend voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Daarbij kan o.a. gedacht worden aan energiebesparing, gebiedseigen en natuurlijke materialen, duurzaam watergebruik in het ontwerp. De deelnemers in het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap worden gestimuleerd een creatief en innovatief duurzaamheidsconcept toe te passen. De gemeente is bereid hierover mee te denken.

Prijzen woningen

De indicatieprijs van de woningen ligt tussen de € 250.000,- en €300.000,- per appartement. Uiteindelijk bepalen de deelnemers echter gezamenlijk het ontwerp en dus de kosten voor het gebouw. Per appartement wordt een grondprijs van €75.000,- (excl. BTW, kosten koper) betaald. In totaal bedraagt de grondprijs voor het woontorentje dus € 300.000,- (excl. BTW, kosten koper).

Aanmelden

De inschrijfperiode voor kandidaten voor het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Het Woontorentje heeft in december 2017 plaatsgevonden en is inmiddels gesloten. Op maandagavond 22 januari 2018 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle aangemelde kandidaten. Op deze avond vindt ook de loting plaats onder de kandidaten die zich binnen de inschrijfperiode hebben aangemeld voor dit project. De 4 deelnemers/huishoudens betalen na de selectie een inschrijfbedrag van € 2.000,- per deelnemer om aan te tonen dat ze serieus van plan zijn om deel te nemen aan het project en de woning gaan betrekken. Niet-geselecteerde kandidaten worden op volgorde van de loting op de reservelijst geplaatst. Wanneer een deelnemer afvalt, wordt de eerstvolgende op de reservelijst benaderd voor interesse.

Kandidaten die zich na afloop van de inschrijfperiode hebben gemeld worden op volgorde van inschrijfdatum achter de bovengenoemde kandidaten op de reservelijst geplaatst. Heeft u nog interesse? Aanmelden voor de reservelijst kan door een e-mail te sturen naar waalrenoord@waalre.nl waarin de volgende gegevens vermeld zijn (ook van uw eventuele partner):

  • Naam
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Als deze gegevens niet aangeleverd worden, kan uw aanmelding niet in behandeling genomen worden.