Reinigen en inspecteren hoofdriool: 28 september t/m 26 oktober 2021

Wat gebeurt er

De gemeente Waalre gaat een gedeelte van het hoofdriool reinigen en inspecteren, op verschillende plaatsen in de hele gemeente. Het hoofdriool wordt onder hoge druk gereinigd en met behulp van een rijdende camera geïnspecteerd op eventuele gebreken.

Aangrenzende bewoners worden minimaal 1 dag van te voren per brief nader geïnformeerd.

Je hoeft voor de rioolreiniging niet thuis te blijven. Omdat er met hoge druk gewerkt wordt, raden we uit voorzorg aan om de deksel van het toilet te sluiten. De deksel kun je eventueel verzwaren met een emmer water. Ruik je na de reiniging rioollucht? Zet dan alle waterkranen even open, zodat de sifons van de afvoeren in het huis weer gevuld worden met water. Het water in de sifons vormt een waterslot. 

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, vragen wij je om de inspectieputten (herkenbaar aan de grote ronde stalen deksels) in de straten, parkeerhavens en paden vrij te houden van auto's en/of andere obstakels.

Planning

28 september starten de werkzaamheden. De werkzaamheden duren afhankelijk van de weersomstandigheden ongeveer vier weken.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg kort afgesloten. We vragen om je begrip voor eventuele overlast tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie

Neem voor vragen contact op met de aannemer Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf via telefoonnummer 0492-661747.

Reinigen en inspecteren hoofdriool: 28 september t/m 26 oktober 2021 op een kaart getoond.