Stempas gemeenteraadsverkiezing

Met uw stempas brengt u uw stem uit tijdens de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018.

U krijgt uw stempas uiterlijk 2 weken voor de verkiezingsdag thuisgestuurd. De kandidatenlijst ontvangt u op 8 maart 2018. U kunt in elk stembureau binnen de gemeente uw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen, moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Op uw stempas staat een stembureau in uw buurt genoemd, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als u liever in een ander stembureau wilt gaan stemmen, dan kan dat.

Alleen stemmen met eigen stempas

U kunt uw stem alleen uitbrengen met uw eigen stempas, zonder stempas kunt u niet stemmen. Op een stembureau kunt u geen vervangende stempas krijgen.

Stempas kwijt?

Kiesgerechtigden ontvangen hun stempas van de burgemeester van de gemeente, waar ze op 5 februari 2018 zijn ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP). U krijgt de stempas(sen) voor 7 maart 2018 thuisgestuurd. Raakt u daarna uw stempas kwijt, dan kunt u tot 20 maart 2018, 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dit doet u persoonlijk bij de gemeentebalie in het gemeentehuis. U moet hiervoor een afspraak maken.

Bekijk ook