Fiets-, wandel- en ruiterpaden

In, door en langs de gemeente loopt een veeltal van wandel-, fiets- en ruiterpaden. Er is dus volop mogelijkheid om op eigen gelegenheid van het Waalrese landschap te genieten.

Wandel- en fietsroutes

Wat dacht u bijvoorbeeld van de uitgezette wandelroutes  van het plaatselijke IVN om de gemeente te verkennen. Ook is Waalre aangesloten op het Wandelroutenetwerk Zuidoost-Brabant. Fietsers komen verder aan hun trekken met de diverse knooppunt-fietsroutes, waarin mooie stukken van Waalre zijn opgenomen.. En voor degenen die het eens heel anders willen doen, staan bij een plaatselijk verhuurbedrijf de huifkarren klaar.

In deze wel heel korte opsomming van alle natuurschoon mogen de dalen van de riviertjes de Dommel en de Tongelreep niet vergeten worden. En in speeltuin 'De Klimbim' vinden kinderen zeker hun vertier. De speeltuin bestaat nu al meer dan 25 jaar. Onderdeel van een wandel- of fietstocht zou een bezoek aan buurtschap Loon kunnen zijn. Deze door de eeuwen heen gaaf bewaard gebleven nederzetting is in 1971 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Loon is een rustiek buurtschap. Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. De wegen en fraaie Kempische boerderijen liggen rondom een driehoekige ruimte, die 'plaatse' wordt genoemd. Hier werd vroeger het vee tot kudden geformeerd voor het naar de graasgronden gedreven werd. Zoals vroeger staan er ook nu eiken.

Meer informatie

Meer informatie over wandel- ruiter- en fietsroutes kunt u terug vinden op www.routesinbrabant.nl. Hier kunt u ook zelf routes uitzetten.