Jeroen Dijsselbloem in gesprek met Waalre

Geplaatst op dinsdag 9 juli 2024

De Brainportregio ontwikkelt zich snel. De groei heeft positieve effecten, maar ook een keerzijde. Zo neemt de druk op voorzieningen sterk toe. Hoe ervaren inwoners van Waalre de groei? En wat is er nodig om de groei in goede banen te leiden? De gemeenteraad van Waalre organiseert op 7 oktober een bijeenkomst in het Huis van Waalre om hierover in gesprek te gaan. Speciale gast is deze avond Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Metropoolregio Eindhoven. Het gesprek zal worden geleid door dagvoorzitter Jesper Rijpma.

Schaalsprong

Rijksoverheid, provincie en de regio investeren tot 2030 € 4,1 miljard euro in onze regio. Hiermee zetten we een stap om de verwachte groei van de regio in goede banen te leiden, het aantrekkelijk houden voor bedrijven en de leefbaarheid te versterken. Door deze economische impuls zijn er onder andere meer woningen, huisartsen, buurthuizen, sportvelden, infrastructuur, scholen en winkels nodig. En dat betekent iets voor ons allemaal in de gemeente Waalre.

Inbreng inwoners

Jeroen Dijsselbloem voorzitter van de Metropoolregio Eindhoven geeft hierover uitleg en beantwoord vragen. Tijdens de bijeenkomst gaat Dijsselbloem het gesprek aan over de schaalsprong. We willen kwaliteit toevoegen en geen afbreuk doen aan de prettige groene omgeving. De onderwerpen economie, voorzieningen en wonen zijn voor Waalre belangrijk. De gemeente Waalre werkt samen met 20 andere gemeentes in de Metropoolregio Eindhoven. Onze raadsleden zijn benieuwd wat jij vindt van de ontwikkelingen en de sterke groei van de regio. Daarom horen wij graag jouw inbreng op deze avond.

Wil jij hierover in gesprek met Jeroen Dijsselbloem? Meld je dan aan via waalre.nl/jeroendijsselbloem. De bijeenkomst begint om 19:30 en zal tot ongeveer 22:00 duren. Inloop vanaf 19:00.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.