Plaatsing hoogteportaal

Geplaatst op dinsdag 2 juli 2024

We gaan starten met de uitvoering van het vrachtwagenverbod in Waalre. Hiervoor plaatsen we op 4 juli 2024 de hoogteportalen op de Valkenswaardseweg, ter hoogte van de Lissevenlaan. In Waalre-dorp zijn in juni al verbodsborden geplaatst voor doorgaand vrachtverkeer.

Waarom weren van doorgaand vrachtverkeer?

De hoogtebeperking is een gevolg van het bereikbaarheidsakkoord met de 21 gemeenten. Door het weren van doorgaand vrachtverkeer verbetert de luchtkwaliteit en leefbaarheid aanzienlijk. De nieuwe N69 tussen het zuiden van Valkenswaard en de A2/A67 is het alternatief voor doorgaand vrachtverkeer. Dat geeft een snel en comfortabel alternatief waardoor vrachtverkeer niet meer door de dorpskernen en over de lokale wegen hoeft te rijden. Met de realisatie van de hoogtebeperking is het doorrijden van vrachtverkeer over de Eindhovenseweg verleden tijd.

Fysieke hoogtebeperking vanaf 3,1 meter hoog

Het hoogteportaal wordt donderdag 4 juli geplaatst ter hoogte van de Lissevenlaan. Vanaf dat moment is het voor (vracht)verkeer hoger dan 3,1 meter niet meer mogelijk om bij de Valkenswaardseweg door te rijden richting Waalre en Eindhoven. Voor openbaar vervoer, hulpdiensten en landbouwvoertuigen geldt een uitzondering, zij mogen gebruik maken van de busbaan.

Hoe worden chauffeurs op de hoogte gehouden?

Zowel buiten langs de weg als digitaal via navigatiesystemen worden de vrachtwagenchauffeurs gewaarschuwd over de hoogtebeperking. Met voorwaarschuwingsborden informeren we de chauffeurs al vroeg, zodat zij een andere route kunnen kiezen. Ook wordt per 4 juli een andere route doorgevoerd in de navigatiesystemen. Daarnaast houden wij betrokken partijen en organisaties op de hoogte over het portaal.

Vrachtwagenverbod

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.